Célkitűzés, fókuszálás, cselekvés

Célkitűzés, fókuszálás, cselekvés

Ahhoz, hogy egy terv meg is valósuljon, fókuszálj erre a hat dologra:

1. Legyél elkötelezett

Ahhoz, hogy álmai életét élhesse az ember, határozott döntéseket kell hoznia, amikhez rendületlenül tartania kell magát. Először is meg kell határozni, hogy mi is az, amit igazán akar az ember. Ha ez megvan, akkor a következő lépés az, hogy meghatározza a hozzá vezető utat. Ezután teljes szívvel és elkötelezettséggel ezen az úton kell maradni. Ha ezt teszed, magad is meg fogsz lepődni, hogy mikre vagy képes és mekkora hegyeket tudsz megmozgatni céljaid eléréséhez.

2. Cselekedj

A félelem és a bizonytalanság az a két tényező, ami megakadályozza az embereket, hogy megtegyék az első lépést céljaik felé. A legjobban úgy küzdhető le ez a két dolog, hogy az ember minden nap megtesz egy kis dolgot, még akkor is, ha belül kicsit bizonytalan. Valójában a legjobb lehetőségek ekkor fognak felbukkanni. Ha nyitott vagy és keresed ezeket a ritka helyzeteket, akkor ki is tudod őket használni. Ezáltal két nagyszerű tulajdonságra is szert fogsz tenni: szembenézel a félelmeiddel és minden helyzetben képes leszel helytállni.

3. Arra fókuszálj, amit igazán akarsz

A sikeres emberek lézerszerű pontossággal képesek fókuszálni. Csakis arra fókuszálnak, amit akarnak, és arra, amit ezért képesek és hajlandók megtenni. Amikor kudarc éri őket, akkor is felállnak egy-egy ilyen szituációból és újult erővel haladnak tovább a kitűzött cél felé, felhasználva az addig megszerzett tapasztalataikat.

4. Használd a vonzás törvényét

Az ember képes a gondolataival is irányítani az életét. Ezért rendkívül fontos, hogy csakis arra koncentráljunk, amit akarunk (és ne arra, amit nem akarunk). Amint elkezded vizualizálni álmaid életét, és mélyen hiszel is benne, hogy meg tudod valósítani, olyan dolgokat fogsz bevonzani, amik elősegítik a megvalósulást. Ezt hívják a vonzás törvényének (ezt sokan ismerik is, csak nem alkalmazzák).

5. Kezdd kis lépésekkel

Ahhoz, hogy meg is valósítsuk az előző pontban bevonzott jó dolgokat, elengedhetetlen a cselekvés (ld. 2. pont). Kezdd kis lépésekkel. Tűzz ki magadnak apró célokat, amiket biztosan képes vagy megcsinálni. Haladj akár „tyúklépésben”, de mindenképp cselekedj. Észre sem fogod venni, ahogy apránként elhagyod majd a komfortzónádat. Cselekvés nélkül hiába vonzol be bármit is az életedbe, nem lesz nagy jelentősége.

6. Soha ne veszítsd el a fókuszt

Ez nem azt jelenti, hogy állandóan aggódsz és ellenőrzöd, hogy éppen hol tartasz a folyamatban. Ebben is fontos az egyensúly. A lényeg, hogy finoman tartsd a kezedben az irányítást és a fókuszt. Ez úgy érhető el, hogyha ellazítjuk az elmét és a testet is, és nem pedig befeszülve csináljuk a dolgokat. Kövesd a vonzás törvényét (4. pont): gondolkodj pozitívan, vizualizálj és aztán hagyd megtörténni.

A fenti hat lépés egyszerűnek tűnhet, de sokkal összetettebb, mint ahogy azt az ember gondolná. Amint egyre következetesebb leszel, úgy tudsz majd egyre jobb szokásokat kialakítani a folyamat során.

Amint ez megvan, már csak a gyakorlás szükséges. Ez energiával tölt majd fel, és képes leszel jobban fókuszálni. A fenti 6 lépés betartásával
képes leszel pár év alatt megvalósítani álmaidat és azt az életet élni, amit valamikor megálmodtál magadnak.

Vélemény, hozzászólás?